Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در این گزارش سعی شده است با بررسی دقیقتر پرونده حمید باقری درمنی به جزئیات اقدامات فریبکارانه این متهم اشاره شود تا بدانیم این فرد با اقدامات متقلبانه خود چه میزان از اموال بیت المال را تصاحب کرده و روند رسیدگی به پرونده قضایی او تا چه حد پیچیده بوده است.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حمید باقری درمنی یکی از مفسدان اقتصادی است که به اتهام افساد فی الارض به اعدام محکوم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقری درمنی ۹ جلسه در شعبه 15 دادگاه انقلاب محاکمه شد و پس از اعتراض محکوم و وکلا به حکم، در دیوان عالی کشور تایید و برای اجرا به دادستانی اعاده شده است.

یکی از شگرد‌های درمنی برای اینکه دستگاه‌های نظارتی به فسادش پی نبرند این بود که به محض شروع رسیدگی به پرونده بزرگ کلاهبرداری، حلقه اول اطرافیانش را به خارج از کشور فراری داد تا حلقه وصل فساد به وی از بین برود و دستگاه قضایی نتواند به یکی از بزرگترین مفسدان اقتصادی سال‌های اخیر برسد غافل از اینکه با رسیدگی‌های بدون اغماض و دقیق خیلی زود نقش سرکردگی وی در این فساد بزرگ کشف شد.

درمنی که بر اساس حکم قضایی از پانزدهم شهریور ماه ۸۹ ممنوع المعامله شده بود به غیر از پرونده‌های متعدد قضایی که در گذشته به دلیل ابربدهکار بانکی بودن و قاچاق‌های نجومی داشته است اولین پرونده قضایی اش در دور جدید در زمینه شکایت نفت جی، ۱۲ شهریور ۹۱ در دادسرای ناحیه ۱۸ تهران تشکیل شد. آن‌ها مدعی شدند که از اوایل سال ۱۳۹۰ شرکت‌های شش گانه تحت عنوان انیس قائم کوثر، معتمد بازرگان قائم، طلوع اقتصاد مازند، اعتماد گستر سهیل، حافظان انرژی شایان، پرشین نام گستر و دو شرکت شکوه آبیدر و آریا برج با توسل به عملیات متقلبانه به اخذ ۳۲۲ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم قیر از شرکت نفت جی و تحصیل نامشروع اموال این شرکت اقدام کرده است و گزارش مرکز عملیات ویژه پلیس ناجا نیز حاکی از این بود که حمید باقری درمنی سرشاخه شبکه‌ای است که با شرکت‌های شش گانه اقدام به کلاهبرداری و تحصيل مال نامشروع کرده است.

پس از رسیدگی در مرحله دادسرا، پرونده حمید باقری درمنی با هشت عنوان اتهامی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب مورد رسیدگی قرار گرفت. 

در همین زمینه: همه چیز در مورد پرونده باقری درمنی

 


عناوین اتهامی درمنی

۱. مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت پالایش نفت جی با وصف سردستگی و سرگروهی به میزان ۳۲۲ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم قیر 

۲. مشارکت در شروع به کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت سهامی بیمه ایران با وصف سردستگی و سرگروهی

۳. مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از بانک ملی ایران با وصف سردستگی و سرگروهی به مبلغ ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

۴. مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از بانک گردشگری با وصف سردستگی و سرگروهی به مبلغ ۹ میلیارد تومان

۵. مشارکت در شروع به کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از بانک گردشگری با وصف سردستگی و سرگروهی

۶. مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت سامان مجد به مبلغ ۵۷ میلیارد و ۲۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از شرکت صرافی اقتصادنوین به مبلغ ۷۰ میلیارد و ۴۰۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان با وصف سردستگی و سرگروهی

۷. پرداخت رشوه با واحد پولی دلار و در موردی دیگر پرداخت رشوه ۱۰ میلیون تومانی

از پرداخت رشوه، کلاهبرداری کلان و فرار مالیاتی تا ترغیب و تشویق افراد موثر و کلیدی شبکه به خروج از کشور

پرونده فساد اقتصادی باقری درمنی شامل ١٥٥ جلد بود و ٣٢٥ صفحه کیفرخواست داشت.

جرائم متهم از قبل طراحی شده بوده و با تصمیم جمعی با دیگر متهمان پرونده به صورت باندی و سازمان یافته صورت گرفته است. حمید باقری درمنی با ترغیب و تشویق، دستور به فرار و خروج از کشور تعدادی از متهمان موثر و کلیدی پرونده از جمله جوانمیر محمدی و محمد خزائلی، محمدرضا نصیری، محمد جزابری و مجید باقری درمنی را می‌دهد.

متهمان در قالب شرکت‌های شش گانه تحت هدایت و مدیریت مستقیم باقری درمنی و با تبانی و مشارکت مدیران وقت شرکت‌های مربوطه و مدیران سابق شرکت نفت جی با ارائه اسناد مجعول از شرکت نفت جی، قیر‌هایی را با کلاهبرداری تحصیل نموده‌اند.

باقری درمنی بخش قابل توجهی از اموال و دارایی‌های خود را به صورت صوری به اشخاص مورد اعتماد انتقال داده است.

وی با عملیات مجرمانه و در سطح گسترده و به نحو سازمان یافته از طریق ارتکاب جعل، استفاده از سند مجعول، پرداخت رشوه، کلاهبرداری کلان، فرار مالیاتی، انتقال صوری اموال، ترغیب و تشویق افراد موثر و کلیدی شبکه به فرار و خروج از کشور و با استفاده از چهار کارشناس رسمی دادگستری دو دفترخانه اسناد رسمی و یک شعبه بانک ملی و آلوده کردن سیستم اداری و مسئولین وقت شرک نفت، مرتکب این جرائم شده است.

رد پای خاوری در پرونده نفت جی 

جوانمیر محمدی رئیس سابق بانک ملی شعبه بهار یکی از مهره‌های اصلی درمنی در تهیه فرم‌های ضمانت نامه‌های بانکی بود. در گزارشی که فرمانده وقت نیروی انتظامی ارائه کرده بود، وی خبر از یک تخلف مالی در شعبه مذکور را داده بود؛ بدین ترتیب که درمنی که در آن زمان از بدهکاران کلان بانکی بوده از خاوری دستور پرداخت مصوبات هنگفتی را دریافت کرده بوده و با تبانی با تعدادی از کارکنان شعبه مذکور ۱۱۰ فرم خام ضمانت نامه بانکی را به سرقت بردند.

جوانمیر محمدی در بخشی از اعترافات خود در دادسرا اظهار کرده است: یکی از افراد درمنی به نام محمدرضا نصیری از خاوری دستور صدور ضمانت نامه‌های بانکی را گرفته بود، اما سرپرست یکی از مناطق بانک ملی دستور وی را انجام نداد که پس از ۲۴ ساعت از سمت خود برکنار شد.

وی ادامه داد: زمانی که در خصوص این موضوع با محمدرضا نصیری صحبت کردم وی گفت: که چون فرد مذکور از دستور خاوری سرپیچی کرد برکنار شد. همین موضوع باعث شد به قدرت درمنی پی ببرم و باعث دلگرمی من شد.

نقش نصیری در شبکه درمنی

درمنی در اعترافات خود در مرجع انتظامی مدعی شده است که از ۱۵ سال پیش محمدرضا نصیری را می‌شناخته است. از ابتدای سال ۹۰ که درمنی درصدد دریافت قیر از شرکت نفت جی بود نصیری با مراجعه به شرکت نفت جی با ارائه ۲۲ جلد سند آپارتمان و اعطای وکالتنامه به شرکت نفت جی در صدد تسهیل اقدامات علیرضا مسلمی که وی نیز یکی دیگر از مهره‌های درمنی بود برآمد.

تهیه ضمانت نامه‌های بانکی، تسهیلات و خرید و فروش ملک یکی دیگر از وظایف محول شده از سوی درمنی به وی بود. براساس اسناد موجود در پرونده نصیری یکی از مورد اعتمادترین افراد به وی بوده است و درمنی شخصا هماهنگی‌های لازم را با وی انجام می‌داده است.

سرهنگ فراری علاوه بر موارد یاد شده نقش محوری را در مدیریت و هدایت چندین فقره جعل اسناد رسمی در جهت کلاهبرداری‌های صورت گرفته توسط گروه را بر عهده داشته است. محمدرضا نصیری مدیرعامل شرکت آریا برج هرم یکی از شرکت‌های شش گانه تحت نظر درمنی نیز بود که در نهایت زمانی که عرصه را بر خود تنگ دید به دستور درمنی از کشور گریخت.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید

کلاهبرداری و تحصیل قیر با صحنه گردانی شرکت‌های شش گانه

در اظهارات مورخ ۷/۷/۹۴ علیرضا مسلمی در مرجع انتظامی درباره نقش آقای حمید باقری درمنی در جریان خرید قیر توسط شرکت‌های شش گانه آمده است: آقای حمید باقری به‌عنوان همه کاره و مدیر آن شرکت‌ها و رئیس آن مجموعه می‌باشند. درمنی به شرکت‌ها با هماهنگی‌هایی که با مدیران شرکت نفت جی انجام می‌داده امر می‌کرده که خرید را از بورس انجام دهند، تمام شرکت‌ها و حتی شرکت‌های انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد به دستور خود آقای باقری خرید را انجام می‌دادند و پول‌هایی که از فروش قیر‌ها حاصل می‌شد به دستور وی هزینه می‌شد.

همچنین در اظهارات امیر شیری مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت انیس قائم کوثر در شعبه بازپرسی درباره نحوه خرید قیر از شرکت پالایش نفت جی قید شده است: «آقای حمید باقری در راس هرم بودند، در سال ۸۶ با ایشان آشنا شدم و اولین کارشان این بود که بنده را فرستادند در بورس کالا یک قرارداد امضا کردم جهت خرید قیر و بعد بنده را فرستادند نفت جی قرارداد داخلی امضا کردم.

معاملات نجومی درمنی در دفتر شیخ بهایی 

براساس اظهارات متهمان کلیه نامه نگاری‌ها برای خرید قیر‌ها در دفتر شرکت حمید باقری درمنی واقع در شیخ بهایی انجام می‌شده است و نام‌های مربوط به شرکت نفت جی در محل یاد شده و توسط منشی وی تهیه می‌شده است و خریداران با حضور در دفتر مذکور معاملات را انجام می‌دادند.

منشی درمنی نیز در اظهارات خود ضمن تایید وجود مدارک شرکت‌های شش گانه در دفتر وی بیان داشت: به صورت منشی در شرکت وی فعالیت داشتم و تمام مدارک مربوط به شرکت‌ها در دفتر موجود بود. این در حالی است که در بازرسی از محل کار حمید باقری درمنی مدارک و اسنادی نیز در این خصوص کشف و ضبط شد.

هماهنگی و تبانی حمید باقری درمنی و علیرضا مسلمی با مدیران سابق شرکت نفت جی موجب شد تا املاکی که معرفی شده با قیمت بسیار بالاتر از قیمت واقعی ارزیابی و در وکالت شرکت نفت جی قرار داده شود؛ این در حالی بود که با هماهنگی‌های انجام شده میان متهمان در امور مالی شرکت نفت جی نیز رسید‌های غیرواقعی نقدی به امور بازرگانی صادر می‌شده است در حالی که هیچ گونه وجه نقد دریافت نشده بود و صرفا در خصوص موضوع خرید شرکت‌ها چک دریافت می‌شده و از طریق بازرگانی حواله‌ها صادر و قیر‌ها از شرکت با هماهنگی خارج می‌شده است.

مبالغ کلانی که از فروش قیر‌ها حاصل می‌شده به دستور و با نظر حمید باقری درمنی به افراد مختلف از جمله مدیران سابق شرکت جی پرداخت می‌شده است که این موضوع در اظهارات متهمان در پرونده و در دفعات مکرر اعلام شده است.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیلک کنید

در خصوص ضمانت نامه‌ها در دی ماه سال ۱۳۹۰ حسب ارجاع بازپرس وقت شعبه اول دادسرای ویژه امور اقتصادی پرونده‌ای تحت عنوان شکوائیه بانک ملی ایران شعبه بهار با موضوع سوءجریانات مالی و تخلف در صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی به این مرکز واصل شده است و در فرآیند رسیدگی مشخص گردیده شرکت‎های ضمانت خواه با توسل به اقدامات متقلبانه جعل و تزویر و همچنین تبانی با برخی از کارمندان و ذینفعان ضمانت نامه موفق شدند تعداد ۱۰۲ فقره ضمانت نامه بدون پشتوانه و بدون ثبت در سیستم رایانه‌ای از بانک خارج و در شرکت‌هایی نظیر پالایش نفت جی استفاده نمایند که با ارائه ۳۶ فقره از ضمانت نامه‌های مذکور از سوی شرکت‌های ذی نفع با بانک عامل بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد ریال وجه آن را مطالبه می‌نمایند.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید

ماجرای چک درمنی به یک کارچاق کن برای فرار زنجانی از چنگ قانون و نقشه‌ای که سلطان قیر برای کلاه گذاشتن سر بابک زنجانی کشیده است

در جریان رسیدگی به پرونده بابک زنجانی نام حمید باقری درمنی نیز مطرح شده است که پیگیری‌های صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد این دو روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند.

بابک زنجانی در یکی از روز‌های قبل از بازداشت و دستگیری مشغول به بازی بیسبال بوده که حمید باقری درمنی با او تماس می‌گیرد و از وی می‌خواهد هرچه سریع‌تر همدیگر را ملاقات کنند و خود را فورا به محلی که بابک زنجانی حضور داشت، می‌رساند.

درمنی به سرعت خود را نزد زنجانی می‌رساند و به او می‌گوید همین حالا باید با من به ملاقات یک نفر بیایی که سرنوشت و آینده تو در دستان اوست. درمنی حتی به زنجانی اجازه نمی‌دهد لباس‌های ورزشی‌اش را عوض کند و با همان لباس بیسبال به همراه وی با جایی که درمنی مد نظر داشته است می‌رود.

حمید باقری درمنی پس از گذر از چند کوچه و خیابان جلوی خانه‌ای در یکی از محله‌های خوش آب و هوای تهران توقف می‌کند که بعد‌ها مشخص می‌شود این خانه متعلق به یکی از دوستان درمنی بوده است.

جلسه سه نفره آغاز می‌شود؛ باقری درمنی ریاست جلسه سه نفره را به عهده می‌گیرد و خطاب به بابک زنجانی و از قول نفر سوم حاضر در جلسه می‌گوید: به زودی بازداشت خواهی شد، اما من برای دور کردن تو از این مخمصه آمدم، باید برای اینکار حق الزحمه دوستمان را با یک چک ۱۰ میلیارد تومانی پرداخت کنی.

بابک زنجانی که از این موضوع حیرت زده می‌شود بحث بازداشت خود را کلا انکار می‌کند و می‌گوید: بازداشت نخواهم شد، بنابراین پولی هم پرداخت نمی‌کنم چه نقد چه چکی.

باقری درمنی بدون توجه به حرف‌های زنجانی چکی به مبلغ ده میلیارد تومان کشیده و به فرد سوم می‌دهد.

بابک زنجانی تا مدت‌ها بعد از آن ملاقات آزاد بوده است و این موضوع نشان می‌دهد این قرار صرفا صحنه‌آرایی نمایشی از سوی باقری درمنی برای آغاز کلید خوردن سنارویوی یک کلاهبرداری بزرگ بوده است.

با برگزاری جلسات بازپرسی و جلسات دادگاه حالا درمنی مدعی شده است بابک زنجانی ده میلیارد تومان پول به او بدهکار است، اما بررسی‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد فرد مورد اشاره (نفر سوم) به هیچ عنوان صاحب چنین پولی نه در حساب خود و نه در حساب افراد وابسته به خودش نشده است یعنی اصلا چک وصول نشده است و سلطان قیر و بدهکار بزرگ بانکی یعنی باقری درمنی نقشه‌ای کشیده بوده تا بدین طریق مقدمه یک کلاهبرداری بزرگتر را از کلاهبردار بزرگ بابک زنجانی فراهم کند که گویا به نتیجه نرسیده است.

نقش باقری درمنی در سردستگی شبکه کلاهبرداری از زبان دیگر متهمان

علیرضا مسلمی مورخ ۷/۷/۹۴ در مرجع انتظامی درباره نقش حمید باقری درمنی در جریان خرید قیر توسط شرکت‌های شش گانه، این گونه اظهار کرده و می‌گوید: «آقای حمید باقری بعنوان همه کاره و مدیر آن شرکت‌ها و رئیس آن مجموعه می‌باشد، وی به شرکت‌ها امر می‌کرده که خرید را از بورس انجام دهند و شخص خود آقای باقری فروش قیر‌ها را در دفتر خود انجام می‌داد و پول آن را دریافت می‌کرد.»

وی ادامه می‌دهد: «تمام شرکت‌ها و حتی شرکت‌های انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد به دستور خود آقای باقری خرید را انجام می‌دادند و پول‌هایی که از فروش قیر‌ها حاصل می‌شد توسط آقای باقری و به دستور ایشان هزینه می‌شد و یک فقره پولی که از حاصل فروش این ۶ شرکت انجام شده را برای خرید زمین آقای باقری واقع دراستان تهران خود شخص آقای باقری واریز کرده اند.»

این فرد در ادامه اظهارات خود در خصوص نقش باقری درمنی در انجام معاملات می‌گوید: «پول‌هایی که به حساب بنده از طرف شرکت آریا برج هم صورت گرفته از طریق خود آقای باقری انجام شده و مستندات و چک‌ها یش هم در دفتر آقای باقری رویت شد و به صورت مشروح هم موجود است. این بخشی از دادوستد‌های آقای باقری با شرکت آریا برج هرم بوده که در حساب بنده گردش داشته و آقای باقری توسط حساب جاری بنده خرج کرده و یا معاملاتی انجام شده است.

نحوه خرید شرکت‌های ششگانه

مسلمی فرد مورد اعتماد درمنی که معاملات را انجام می‌داد در مورخ ۲۱ /۱/ ۹۲ درباره نحوه خرید توسط شرکت‌های مورد نظر، اینگونه عنوان می‌کند: «شرکت‌های اعتمادگستر سهیل، طلوع اقتصاد مازند، معتمد بازرگان قائم و حافظان انرژی شایان جهت وثیقه با بنده مشورت کردند و بنده گفتم که با آقای باقری صحبت می‌کنم، اگر ایشان صلاح دانستند وثیقه را در اختیارتان می‌گذاریم و پول وثیقه را دریافت می‌کنیم. بنده با آقای باقری صحبت کردم و ایشان هم قبول کردند و گفتند که دو شرکت هم خودمان خرید کنیم و بنده شرکت انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد را هم به بورس معرفی کردم و این دو شرکت هم خرید انجام دادند و وثایق این شرکت‌ها را بنده گذاشتم. ما فقط پول وثیقه را گرفته‌ایم... بنده بغیر از اینکه وثیقه‌گذار بودم و در شرکت نفت جی هیچ خریدی انجام نداده‌ام و شرکت‌های خریدار خود جوابگو خرید و برداشت و فروش بار قیر از شرکت نفت جی می‌باشند وشرکت‌ها بدهکار هستند. باز هم بگویم که وثایق متعلق به آقای باقری می‌باشد و بنده بعد از مشورت با ایشان و با دستور ایشان وثایق را در اختیار شرکت‌ها جهت خرید قیر گذاشتم و بابت خرید شرکت انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد هم که خرید انجام شده فروش با ما بده و پول به حساب آقای باقری رفته و ایشان بدهکار دو شرکت‌ها می‌باشند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان می‌کند: تمام رایزنی‌های پالایشگاه را هم آقای باقری با آقای جزایری و آقای مجید باقری انجام می‌دادند، اصل موضوع آقای یعقوب میزانی و آقای مجید باقری و آقای جزایری بودند که همه عوامل آقای باقری بودند و از ایشان دستور می‌گرفتند.

با یک نقشه و یک ترفند از قبل طراحی شده جزایری به ترکیه فراری داده شد

فریبرز فیروزبخت مدیرعامل وقت شرکت نفت جی یکی دیگر از متهمین این پرونده است که در پاسخ به سوالی درباره ارتباط آقایان حمید باقری درمنی، سید محمود جزایری و امین نیک‌باف، اینگونه پاسخ می‌دهد: «آقای جزایری کارپرداز آقای حمید باقری درمنی و نماینده ایشان در نفت جی بودند و خرید قیر توسط آقای جزایری برای آقای درمنی انجام می‌شده است. در مذاکرات تفاهم نامه پالایشگاه پرنده آبی مذاکره کننده اصلی آقای جزایری و با حضور آقای حمید باقری درمنی بوده است و برادر ایشان (آقای مجید باقری درمنی) نیز در این جلسات بوده‌اند. ضمنا آقای حمید باقری در جریان تحویل ۷۵ تن قیر قبل از انعقاد قرارداد بوده است و این تحویل با هماهنگی ایشان انجام شده است و در آن موقع هیچ ادعا و مشکلی نبود و با یک نقشه و یک ترفند از قبل طراحی شده آقای جزایری به ترکیه فراری داده (مشابه شخصی به نام نصیری) و علیه او در تهران شکایت صوری کرده است و حال مدعی تحویل ۵ تن قیر شده است.»

فیروزبخت در مورخه ۱۴/ ۳/ ۱۳۹۴ در اظهارات خود این چنین بیان می‌کند که: ... تمام مستندسازی‌های شرکت‌های فجرگستر و آریا برج هرم با آقای جزایری صرفا مستند سازی برای جدا کردن شخصیت ایشان از این بازی‌هاست و الا چطور می‌شود که نماینده‌شان آقای محمود جزایری باشد، اما با ایشان مکاتبه هم داشته باشند. صرفا جهت رد گم کردن و جدا کردن آقای باقری از آقای جزایری برای اجرای مرحله دوم می‌باشد.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید

تلاش واهی مرتبطان فساد بزرگ برای کوچک جلوه دادن ابر کلاهبرداری‌های باقری درمنی

به گفته وکیل مدافع شرکت نفت جی در جلسه دادگاه، اقدامات باقری درمنی در جهت کلاهبرداری‌های کلان منجر به تحصیل خسارات جبران‌ناپذیری به این شرکت گردیده است و موجب شده شرکت نفت جی با مشکل ورشکستگی مواجه گردد و فروش قیر‌ها به میزان سی درصد زیرقیمت بازار، پیامد‌های اقتصادی برای موکل داشته است.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید

تحمل کیفر درمنی به دلیل بدهی کلان بانکی

دادستان تهران می‌گوید: باقری درمنی پرونده دیگری نیز در اجرای احکام دادسرای تهران دارد که در حال اجراست و به موجب آن به دلیل تحصیل مال از طریق نامشروع باید مبلغ 19 میلیارد تومان و 9 میلیون دلار به بانک‌های کشاورزی و سپه  بپردازد.

سند پرداخت مطالبه بانک ملی کجاست؟

در جریان این پرونده برخی مدعی پرداخت مطالبه بانک ملی از سوی باقری درمنی شده‌اند که اگر این اتفاق رخ داده بود، وکیل مدافع این این بانک با طرح شکایت به دنبال وصول طلب‌هایشان نبود. وکیل بانک ملی در جلسه رسیدگی به دادگاه تصریح کرد که بانک ملی در دو محور تضمین‌های جعلی و ضمانتنامه‌های جعلی منتسب داده شده به بانک ملی، شکایت خود را مطرح می‌کند.

وکیل در دادگاه اذعان کرد که متهم علاوه بر خروج ۵۵ فقره فرم خام ضمانت نامه از بانک و مفقود کردن آن، تسهیلات بانکی از بانک ملی اخذ کرده و کماکان از پرداخت بدهی خودداری نموده است و اگر مطالبه بانک ملی از سوی باقری درمنی پرداخت شده چرا در محتویات پرونده سندی در این زمینه وجود ندارد و این بانک به عنوان یکی از شکات نسبت به این فرد اعلام رضایت نمی‌کند و در دادگاه به عنوان شاکی حضور پیدا می‌کنند.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید

چرا باقری درمنی مفسد فی الارض شناخته شد؟

با وجود اظهارات وکلا و اسناد موجود در پرونده، حالا از جمله ادعا‌های مطرح شده در مورد این مفسد اقتصادی این است که، چون باقری درمنی شاکی خصوصی دارد در صورت رضایت شاکی از حکم اعدام رهایی پیدا می‌کند و نسبت به اتهام افساد فی الارض ایراداتی را مطرح کرده بودند تا راهی که باقری درمنی در دادگاه و برای فرار از پاسخگویی می‌رفت، دنبال کنند.

همانگونه که نماینده دادستان در جلسات دادگاه نیز بار‌ها مطرح کرد استناد قانونی در مورد افساد فی‌الارض ماده ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و اقدامات باقری درمنی ناظر به تشکیل و رهبری شبکه چند نفره در امر کلاهبرداری مصداق بارز افساد فی الارض به شمار رفته و مطابق این ماده قانونی حکم اعدام برای وی صادر شده است.

ماده ۴ قانون فوق تصریح دارد که کسانیکه با تشکیل یا رهبری شبکه چند نفری به امر ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مبادرت ورزند علاوه بر ضبط کلیه اموال منقول و غیرمنقولی که از طریق رشوه کسب کرده‌اند بنفع دولت و استرداد اموال مذکور در مورد اختلاس و کلاهبرداری و رد آن حسب مورد به دولت یا افراد، به جزای نقدی معادل مجموع آن اموال وانفصال دائم از خدمات دولتی و حبس از پانزده سال تا ابد محکوم می‌شوند و در صورتیکه مصداق مفسد فی‌الارض باشند مجازات آنها، مجازات مفسد فی‌الارض خواهد بود.

ابرام عین حکم دادگاه در دیوان عالی کشور تشخیص دادگاه در مفسد فی الارض شناخته شدن باقری درمنی را تایید می‌کند و با این وصف رضایت شاکی خصوصی نیز نمی‌تواند حکم اعدام او را دستخوش تغییرات نماید.

به گفته دادستان تهران اتهام این فرد افساد فی الارض است که در فرض رضایت شکات هم، تاثیری در اجرا ندارد.

اقدام گروهی برای فراری دادن باقری درمنی در یکی از اعزام‌ها

در زمان محاکمه حمید باقری درمنی در دادگاه و بررسی ابعاد مختلف آن، به نام و عنوان یکی از نهاد‌ها تماسی جعلی و مشکوک مبنی بر احضار باقری درمنی برقرار می‌شود، ماموران زندان، فورا قاضی و دادستان تهران را در جریان قرار داده و مقام‌های قضایی از اعزام وی جلوگیری می‌کند. (پیگیری تماس و منشا آن به سرعت انجام و اقدام می‌شود).

ماجرا از این قرار بوده است که در جریان رسیدگی به پرونده باقری درمنی قاضی صلواتی به ماموران زندان و تیم بدرقه تاکید بسیاری برای اهمیت اعزام‌های صورت گرفته کرده بود و در نتیجه به حفاظت ندامتگاه اوین تاکید شده بود تمامی اعزام‌های متهم باید با هماهنگی قاضی صلواتی و مقامات مسئول در قوه قضاییه صورت بپذیرد.

بلافاصله پس از تماس جعلی و مشکوک و برقراری برخی تماس‌ها از سوی جریان وابسته به درمنی حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به پرونده ورود می‌کند و سرانجام تیم فرار شناسایی و دستگیر می‌شود.

با دستگیری تیم فرار مشخص می‌شود این افراد بدون وابستگی به نهادی، ولی با عنوان جعلی قصد داشته‌اند با ارسال نامه و تماس‌ها وی را از ندامتگاه اوین به منظور اعزام برای رسیدگی به پرونده خارج کنند و در اعزام صورت گرفته مقدمات فرار وی را فراهم آورند.

یک مقام آگاه در پرونده می‌گوید مبلغ مشخص شده برای انجام این عملیات ده میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که باید به صورت نقد در اختیار گروه قرار می‌گرفت.

گفتنی است؛ با هوشیاری مسئولین قضایی دخیل در پرونده و در نتیجه ناکام ماندن عملیات فراری دادن باقری درمنی تیم فرار پولی دریافت نکرده است.

در حال حاضر افراد دستگیر شده در مرحله تحقیقات و تکمیل پرونده در دادسرا هستند.

تصاویر افراد موثر و کلیدی شبکه فساد بزرگ باقری درمنی که به دستور او از کشور گریختند

یکی از شگرد‌های درمنی برای اینکه دستگاه‌های نظارتی به فسادش پی نبرند این بود که او پس از انجام عملیات مجرمانه خود افراد موثر و کلیدی و حلقه اول اطرافیانش را به خارج از کشور فراری داد تا حلقه وصل فساد به وی از بین برود و دستگاه قضایی نتواند به یکی از بزرگترین مفسدان اقتصادی سال‌های اخیر برسد غافل از اینکه با رسیدگی‌های بدون اغماض و دقیق خیلی زود نقش سرکردگی وی در این فساد بزرگ کشف شد.

از جمله این افراد می‌توان به محمد خزائلی پارسا، مجید باقری درمنی، محمود جزایری، محمدرضا نصیری و جوانمیر محمدی و هوشنگ مصلحت لای اشاره کرد که در ادامه تصاویر آن‌ها قابل مشاهده است.

برای خواندن جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حمید باقری درمنی حکم اعدام باقری درمنی اتهامات باقری درمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری چیست؟

ارتقای بانک اطلاعاتی متهمان تحت تعقیب و محکومان فراری و اعمال محدودیت برخط و آنی در ارائه خدمات به محکومان متواری دو راهکار سند تحول برایت سریع در جلب محکومان و افزایش تبعات متواری شدن آن‌هاست.

به گزارش ایسنا، طبق سند تحول و تعالی قوه قضاییه، «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» و «اطاله در فرآیند دادرسی»، «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» سه مانعی است که در مسیر تحقق اولین مأموریت قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، مشخص شده است.

«متواری بودن برخی از محکومان» و «طولانی بودن فرآیند شناسایی دارایی و اموال محکومان و اجرای احکام» عواملی است که سند تحول برای ایجاد مشکل اجرای ناقص و دیرهنگام برخی احکام شناسایی کرده است.

راهکارهای سند تحول برای تسریع در جلب محکومان و افزایش تبعات فراری بودن آن‌ها

سند تحول قضایی، راهبرد «تسریع در جلب محکومان و افزایش تبعات متواری شدن آنان» را برای رفع عامل متواری بودن برخی از محکومان ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد تعیین کرده است.

ارتقای بانک اطلاعاتی متهمان تحت تعقیب و محکومان فراری

راهکار اول سند تحول برای تسریع در جلب محکومان فراری و افزایش تبعات متواری شدن آن‌ها، ارتقاء «بانک اطلاعات متهمان» تحت تعقیب و محکومان متواری با فراهم‌سازی امکان صدور برگ جلب سیار همراه با نیابت سراسری و حذف فرآیندهای زائد و امکان پایش حضور افراد در مبادی کنترل تردد مستقر در واحدهای قضایی و مراجع انتظامی و پاسخ به استعلام ضابطان و صدور دستورات قضایی به صورت الکترونیکی و هوشمند به‌منظور اجرای مفاد نیابت، هم‌زمان با انعکاس نتیجه به مرجع قضایی صادرکننده برگ جلب و درج در کارنامه عملکرد کارکنان اعم از ضابطان و کارکنان کنترل تردد واحدهای قضایی است.

مسئولیت اجرای این راهکار با مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادستانی کل کشور و دادگستری استان‌هاست و مهلت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

اعمال محدودیت برخط و آنی در ارائه خدمات به محکومان

راهکار دوم سند تحول برای تسریع در جلب محکومان فراری: اعمال محدودیت به‌ صورت برخط و آنی در ارائه خدمات اقتصادی و اجتماعی بخش عمومی و خصوصی از قبیل؛ خدمات بانکی و بورسی، مخابراتی و ثبت رسمی برای محکومان متواری و همچنین متهمان تحت تعقیب جرائم مستوجب حد، قصاص و تعزیر درجه پنج و بالاتر که دستور جلب منجر به دستگیری آنان نشده است تا منتفی شدن دستور جلب به استثناء مواردی که به تشخیص مقام قضایی، اعمال محدودیت‌ها موجب تضییع غیرقابل جبران حقوق اشخاص ثالث یا حقوق اساسی شخص می‌شود با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

بر اساس گزارش میزان، مسئولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دادستانی کل کشور و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است. مهلت زمانی اجرای این راهکار تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکار‌های سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • راهکار سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری چیست؟
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • بازگرداندن زن کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور
  • گرداننده فراری چند شرکت هرمی به کشور بازگردانده شد
  • پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند
  • استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات